
CHAUD BOULETTE
15 juni 2025
-
Beste Boulette van Brussel
In het kader van onze liefde voor de Brusselse joie de vivre, organiseren we de tweede editie van Chaud Boulette. We nodigen slagers en charcutiers uit heel Brussel uit om deel te nemen aan deze wedstrijd, waar we de winnaar van de Boulette d’Or zullen bekronen.
Het doel van dit evenement? Brusselse kleine ondernemingen, lokale horeca en onze passie voor authentieke barfood in de kijker zetten!
-
Hoe deelnemen als slager?
Oproep aan alle SLAGERS en CHARCUTIERS!
We zoeken deelnemers voor de Chaud Boulette 2025 en je hebt tijd tot 30 april om je kandidaat te stellen!
Selectiecriteria:
• Je bent een slager, charcutier of voedingswinkel
• Restaurants, snackbars en broodjeszaken komen niet in aanmerking
• Je zaak is gevestigd in Brussel
• Je presenteert dezelfde boulettes als degene die je in je winkel verkoopt
Interesse?
Stuur gewoon een kort mailtje naar: -
Hoe deelnemen aan de Publieksjury?
Zondag 15 juni – Doe mee met het plezier!
Naast een professionele jury van Brusselse topchefs, krijgt ook het publiek een stem! Er zijn 40 plaatsen beschikbaar voor wie wil meedoen aan de Publieksprijs.
Als jurylid proef en beoordeel je alle 10 deelnemende boulettes – een heerlijke manier om mee de winnaar te bepalen!
Belangrijk:
Vooraf reserveren is niet mogelijk. Inschrijven kan enkel ter plaatse in Café Les Brasseurs op de dag zelf.
Deuren gaan open om 12u, de competitie start om 14u.
Inkom: 10€ per persoon
-
Where and when?
Zondag 15 juni in Café Les Brasseurs,
Anspachlaan 77, 1000 Brussel
🎟 Tickets (10€ per persoon) zijn enkel te verkrijgen op de dag zelf – er is geen voorverkoop.
🕛 Deuren open om 12u, wedstrijd van 14u tot 16u30
🏆 Bekendmaking van de winnaars om 17u.
Winnaars van de editie 2024
-
L'Os à Moil'L
1st Place
Professional JuryThis family owned business won 1st place with the professional jury for the Chaud Boulette 2024 competition
https://www.losamoil.be/ -
Peter & Sabine
1st Public Choice award
40 people from the public voted for Peter & Sabine for the Chaud Boulette 2024 competition
https://www.peter-sabine.be/ -
Le P'tit Normand
2nd Place
Professional JurySituated near Bourse/Beurs won 2nd place with the professional jury for the Chaud Boulette 2024 competition
https://www.leptitnormand.be/ -
Peter & Sabine
3rd Place
Professional JuryThis family owned business won 3rd place with the professional jury for the Chaud Boulette 2024 competition
https://www.peter-sabine.be/
-
Professional Jury
Sofie Dumont, TV chef
Eric Boschman, Best Belgian sommelier and gastronome
Thomas Algoet, co-owner and chet at Les Petits Bouchons
Harald Haegeman, Sous-chef at Resto Henri
Esther Hertens, Co-owner at In’t Spinnekopke
Sophie Ugeux, sustainable food consultant
Alain Poumay, Retired Liège chef and Belgian food historian
-
Participating Butchers
Boucherie Geert Vermeire, Rue François Beeckmans 27, 1083 Ganshoren
L’Os à Moi’L , Rue Léopold Peret 7, 1090 Jette
Cloetens Delicatesseen, Chau. de Helmet 175, 1030 Schaerbeek
Boucherie Moutonnerie Bremer, Place Colonel Bremer 114, 1030 Schaarbeek
Slagerij Peter & Sabine, Av. des Frères Legrain 101, 1150 Woluwe-Saint-Pierre
La Moutonnerie, Rue Xavier De Bue 69, 1180 Uccle
Carlos et Fils, Rue Berckmans 50, 1060 Saint-Gilles
Maison Segers Huis, Rue Jourdan 187, 1060 Saint-Gilles
Le P’tit Normand, Rue de Tabora 8, 1000 Bruxelles
Le Comptoir de Tom, Rue Sainte-Catherine 23, 1000 Bruxelles
Chaud Boulette
Sunday June 15, 2025
Doors & tickets from 12:00
Competition from 14:00 to 16:30
Café Les Brasseurs - Anspach blvd. 77, 1000 Brussels